top of page

Tips voor online samenwerken

Online samenwerken is bij veel bedrijven niet meer weg te denken. Meetings via Microsoft Teams, online samenwerken in gedeelde documenten. Het hoort allemaal bij de nieuwe manier van werken. Als organisatie wil je natuurlijk dat deze samenwerking zo soepel mogelijk verloopt en geen negatieve gevolgen heeft voor het werk.

Wij hebben enkele tips op een rij gezet om hier goed mee om te gaan:

1. Gebruik elkaars kennis

Mensen hebben de neiging vooral samen te gaan werken met hun naaste collega’s. Helemaal tijdens het online samenwerken is deze drempel een stuk lager. Echter kan er hierdoor een hoop waardevolle kennis gemist worden. Microsoft Viva Topics en Microsoft Viva Connections zijn twee tools die eraan kunnen bijdragen dat waardevolle informatie wordt gedeeld. Met behulp van deze tools kunnen werknemers gemakkelijk de informatie bij een bepaald onderwerp vinden en zo zorg je er als organisatie voor dat de kennis goed met elkaar gedeeld wordt.


2. Creëer een open en creatief klimaat

Online samenwerken werkt op zijn best wanneer zo veel mogelijk mensen van zich laten horen. Zorg daarom ook voor een online werksfeer waarin werknemers het gevoel hebben dat ze vrij hun ideeën kunnen delen en waarin ze ook vragen durven stellen.

Die vragen en ideeën zorgen er vaak voor dat creatieve plannen en nieuwe processen op gang worden gebracht en daarmee kom je als organisatie verder.


3. Maak gebruik van slimme software

Er zijn tegenwoordig veel tools op de markt die het online samenwerken een stuk makkelijker maken. Deze tools kunnen helpen om de werknemers goed mee te nemen in de nieuwe manieren van werken. Microsoft Teams is bijvoorbeeld een tool die kan dienen als een digitale werkvloer waarbij meetings en bestanden delen met elkaar gemakkelijk wordt.

Ook Microsoft Viva is een tool die je goed kan helpen om het overzicht en de betrokkenheid te behouden tijdens het online samenwerken.

Microsoft Viva maakt het online samenwerken makkelijker en dat heeft vele voordelen voor de organisatie. Zo blijven werknemers langer bij de organisatie werken, is het ziekteverzuim minder en werken ze met positieve energie aan een opdracht.

Wil je weten hoe Microsoft Viva ingezet kan worden binnen jouw organisatie?

Comments


bottom of page