top of page
Keyboard and Mouse

Microsoft Viva

Het werknemerservaring platform voor de organisatie

mensen encomputer

Microsoft Viva is een platform voor inzicht & ontwikkeling en om de werknemerservaring te optimaliseren. Het platform draagt bij aan de vitaliteit op de werkvloer.
Microsoft Viva brengt communicatie, leren, kennis en inzichten samen om de optimale werkomgeving te creëren. Daarnaast draagt Microsoft Viva met al zijn functionaliteiten bij aan een hogere werknemerstevredenheid. 

Zo biedt het platform mogelijkheden om de communicatie tussen collega's te verbeteren, verschaft het inzicht in hoe een werkdag beter ingedeeld kan worden, krijgen werknemers de kans om e-learnings te volgen om zo hun skills te kunnen verbeteren en wordt kennis en expertise op één plek verzameld en gemakkelijk benut.

Microsoft Viva bestaat uit vijf verschillende tools:

Learning, Insights, Connections, Topics en Goals.

Hieronder een korte uitleg over de verschillende functies. 

Teams is in jouw organisatie de rode draad voor productiviteit, communicatie en samenwerking van medewerkers. Daarnaast worden in Microsoft 365 verschillende productiviteit tools ingezet zoals, Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Het Microsoft Power Platform met apps als PowerAutomate, PowerApps, PowerBI en Power Virtual Agents, geeft bedrijven de kracht om snelle en slimme bedrijfsoplossingen te bouwen. 

Microsoft Viva brengt al deze tools samen en zorgt voor een overzichtelijke en gestructureerde manier van werken. De Viva programma's voor werknemerservaring en betrokkenheid, bieden een fantastische kans om uw bedrijfscommunicatie- en samenwerkingsplatform op orde te krijgen.​

Microsoft Viva omarmt als het ware de bestaande platforms en ThemaTeam ondersteunt het adoptie-traject binnen jouw organisatie.

Teams als platform
VivaBord Learning

De onderdelen van Viva

Learning
Vaardigheden en groei versnellen

Viva Learning is een leercentrum in Microsoft 365 wat de werknemers helpt bij het ontdekken en delen van professionele trainingsbronnen binnen de organisatie.
Het trainingsaanbod wordt specifiek voor de werknemers samengesteld.

Daarnaast wordt de leervoortgang bijgehouden in voltooiingsstatus rapporten.

Insights
Productiviteit en welzijn in balans brengen

Viva Insights houdt zich bezig met de vitaliteit en productiviteit van de werknemers. Het geeft inzicht in het aantal effectieve werkuren van de werknemers en laat ook zien hoeveel uur er wordt besteed aan meetings. Deze informatie kan handig zijn voor managers om de werksituatie te monitoren. Daarnaast geeft Viva Insights ook aanbevelingen voor een optimale indeling van de werkdag.

Connections
Iedereen betrokken en geïnformeerd houden

Viva Connections stelt medewerkers in staat om gemakkelijk in contact te komen met collega's. Ook kan er met Viva Connections informatie worden gedeeld vanuit de organisatie. Op deze manier kan de organisatie haar medewerkers betrokken en geïnformeerd houden. 

Topics
Kennis en expertise delen

Viva Topics zorgt ervoor dat kennis en expertise gemakkelijk gedeeld kan worden en geordend is. Alle informatie binnen een organisatie wordt op één plek verzameld en in onderwerpen verdeeld. Hierdoor is de informatie gemakkelijk terug te vinden en kunnen werknemers hier snel en eenvoudig gebruik van maken

Goals
Bedrijfsdoelen kenbaar maken

Viva Goals zorgt ervoor dat bedrijfsdoelen gedeeld worden met werknemers. Daarnaast helpt Viva Goals om doelen ontdekken waar de organisatie naar toe zou moeten werken. Alle werkprocessen worden aan de doelen gekoppeld. Op deze manier is het voor iedereen binnen de organisatie duidelijk waar het bedrijf naartoe wil en kan hier ook effectief aan gewerkt worden. 

Voordelen van Viva

  • Vitalere medewerkers
  • Verbonden collega's
  • Betere samenwerking
  • Meer kennis en betere vaardigheden
Team_banner_lang_edited.jpg

ThemaTeam

Hoe kunnen wij u helpen?

Met ruim 15 jaar ervaring in verandertrajecten weten wij de brug te slaan tussen visie, ICT faciliteiten en de interne organisatie. Meerdere projecten rondom nieuwe manieren van werken en communiceren zijn naar volle tevredenheid bediend. Wij helpen je graag om Microsoft Viva te implementeren binnen jouw organisatie. 

LP

Een persoonlijke aanpak

Iedereen leert op een andere manier. Daarom hebben wij meerdere producten ontwikkeld om het leren te optimaliseren. Bekijk ons aanbod en ontdek hoe wij je kunnen helpen. 

ThemaTeam hulp
bottom of page